Japan met diepgang

01/05 Heenvlucht naar Tokyo
02/05 Tokyo (Avondmaal) Hyatt Regency ****
03/05 Tokyo alternatief (Ontbijt - A) Hyatt Regency ****
04/05 Tokyo - Nikko - Tokyo (O - A) Hyatt Regency ****
05/05 Tokyo - Hakone (O - A) Hotel The Prince Hakone ****
06/05 Hakone – Mishima - Uno – Naoshima (O - A) Benesse House hotel (onder voorbehoud)
07/05 Naoshima (O - A) Benesse House hotel (onder voorbehoud)
08/05 Naoshima – Uno - Kurashiki (O - A) Kurashiki Royal Art Hotel ****
09/05 Okayama – Himeji – Kyoto (O - A) Ana Crowne Plaza ****
10/05 Kyoto - MIHO-Museum - Collina Omi-Hachima - Kyoto (O - A) Ana Crowne Plaza ****
11/05 Kyoto - Koya-san - Osaka (O - A) Granvia Osaka ****
12/05 Osaka (ITM) – Chitose – Noboribetsu – Toya meer Ryokan Windsor Toya Resort & Spa
13/05 Toya meer – Mt. Usu – Otaru – Sapporo (O - A) Hotel Premier Tsuaki Sapporo ****
14/05 Sapporo (O - A) Hotel premier Tsubaki Sapporo ****
15/05 Sapporo - Tokyo - Brussel
01/05 Heenvlucht naar Tokyo
Heenvlucht naar Tokyo

Rechtstreekse vlucht naar Tokyo.

 

02/05 Tokyo (Avondmaal) Hyatt Regency ****

Aankomst in Narita Airport en transfer per bus naar het hotel Hyatt Regency****. Avondmaal in een restaurant in de buurt van het hotel.

 

03/05 Tokyo alternatief (Ontbijt - A) Hyatt Regency ****

Vandaag ontdekking van de stad met privé gids en het uitgebreid metrosysteem. Bezoek aan het Yoyogi stadium (van buitenaf), daarna naar het dichtbevolkte stadsdeel Shibuya voor een bezoek aan het Meiji schrijn, dat door de bomen van het Yoyogi-park volledig aan het zicht onttrokken. Het enige onderdeel van het complex dat je vanaf de openbare weg kunt zien, zijn de gigantische houten torii aan het begin van de drie toegangswegen tot het complex.

Daarna bezoek aan het Mori Art Museum, gelegen op de top van een wolkenkrabber met 54 verdiepingen, The National Art Center en als laatste stop aan 21-21 Design Sight museum. Avondmaal en overnachting.

 

04/05 Tokyo - Nikko - Tokyo (O - A) Hyatt Regency ****

’s Morgens vertrek per bus naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. Het werd een machtige stad waar de lokale heersers zorgden voor pracht en praal. Bezoek met lokaal transport aan het Tosho-gu heiligdom, gebouwd door 15.000 ambachtslui, vervolgens het Futaran heiligdom en de Rinno-ji tempel. Tot slot bezichtigt u de Tamozawa Imperial Villa (indien er tijd is stop aan het Chuzenji meer en waterval). Daarna terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant.

05/05 Tokyo - Hakone (O - A) Hotel The Prince Hakone ****

Na het ontbijt vertrek naar Hakone, de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san, voor een spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (wel onder voorbehoud: Als er teveel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.)

Daarna bezoek aan het Okada Museum of Art en het Mt Fuji Visitor Center.

Overnachting en avondmaal in het hotel The Prince Hakone Lake Ashinoko.

 

06/05 Hakone – Mishima - Uno – Naoshima (O - A) Benesse House hotel (onder voorbehoud)

’s Morgens vertrek per bus naar het station van Mishima voor de Shinkansen trein naar Okayama.

Transfer naar de haven van Uno voor de lokale ferry naar het kunsteiland Naoshima. Ruim de helft van het eiland bestaat uit het museumcomplex van de Japanse miljardair Soichiro Fukutake.

Start bezoek aan het Triënnale Settouchi 2019, een groot kunstfestival.

Avondmaal en overnachting in het Benesse House Museum.

 

Het Benesse House hotel is onder voorbehoud! Kunnen we nog niet inboeken (pas vanaf 6 maanden voor aanreisdatum).

Maar van daaruit zeer belangrijk dat we zes maanden voor afreis een deelnemerslijst kunnen voorleggen - dus: 1 november 2021 !

Als we het Benesse House niet kunnen bevestigen dan stellen we voor om in Takamatsu te verblijven. (JR hotel Clement Takamatsu).

07/05 Naoshima (O - A) Benesse House hotel (onder voorbehoud)

Volledige dag gewijd aan het Settouchi Triënnale 2019.

Avondmaal en overnachting in het Benesse House Museum.

08/05 Naoshima – Uno - Kurashiki (O - A) Kurashiki Royal Art Hotel ****

Bezoek aan het mysterieuze Chichu Art openluchtmuseum en de Benesse Art Site met hedendaagse kunst van opkomende Japanse en internationale kunstenaars.

 

Vandaag bezoeken we het Teshima eiland. ter plaatse bezoeken we het Benesse Art Museum/dept Teshima en het Inujima Seirensho Art Museum.

 

Daarna transfer naar de haven voor de ferry naar Uno en verder per trein naar Kurashiki.

 

09/05 Okayama – Himeji – Kyoto (O - A) Ana Crowne Plaza ****

Na het ontbijt bezoeken we de Korakuen-Garden. Eén van de top drie tuinen in Japan.

Daarna vertrek per bus naar het kasteel van Himeji, bekend voor het meest bezocht kasteel in Japan.

Deze torenhoge witte feodale kasteel is een UNESCO World Heritage Site. (fotostop buitenkant)

Naast het kasteel ligt de Koko-en garden (prachtige tuin staat in de top 7).  

Aankomst in Kyoto en bezoek aan de Kiyomizu dera tempel, waarvan het enorme terras op palen een prachtig uitzicht over de stad biedt.

We wandelen nadien door de kronkelende steegjes in de buurt. Intrek in het hotel Ana Crowne Plaza****. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

 

10/05 Kyoto - MIHO-Museum - Collina Omi-Hachima - Kyoto (O - A) Ana Crowne Plaza ****

Diep in de beboste heuvels van Shigaraki ontdekken we het Miho Museum met zijn kostbare collecties Japanse en Westerse kunst.

Daarna verder naar Omi- hachiman, wandeling door de stad en bezoek aan het museum.

Als laatst stop aan La Collina Omi-Hachima. Ontworpen door Terunobu Fujimori, werd La Collina op 9 januari 2015 geboren als een zoetwarenfabriek. La Collina betekent heuvel in het Italiaans en geeft een idee van de bedoelingen van de architect, met zijn heuvelachtige dak bedekt met een weelderig gazon. Het wordt omgeven door beboste bergen en ligt op een steenworp afstand van het meer Biwa, het grootste meer in Japan.

Voor Fujimori zijn natuur en mensen de protagonisten van dit gebouw.

Avondmaal in Kyoto en overnachting.

 

11/05 Kyoto - Koya-san - Osaka (O - A) Granvia Osaka ****

Na het ontbijt vertrek per bus naar Koya-san. Deze berg was voorheen bezaaid met kloosters en tempels (meer dan 1500) waar er nu nog 110 van over zijn gebleven. Bezoek aan de berg die 995 meter hoog is en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan; het Koya-san kloostercomplex. Het Koya-san kloostercomplex is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme. De Koya-san tempel werd in 816 opgericht door de monnik Kobo Daishi. Hij was tevens de stichter van de Shingosekte. Toen hij in 835 stierf werd hij op het terrein van de Koya-san tempel begraven. Hierdoor ontstond er een grote begraafplaats wat ook wel ‘De Dodenstad van Koya-san’ wordt genoemd. Bezoek aan de Kongobu-ji tempel, Daito Pagota en Okuno-in tempel. Daarna verder naar Osaka, stop bij de Umeda Sky Building en Aerial Garden Observatory, een van de meest opmerkelijke  monumenten van Osaka. Geniet van het panorama van het uitzicht op de stad, de rivieren en de zee. (bij helder weer) Intrek in het hotel Granvia Osaka***+. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

12/05 Osaka (ITM) – Chitose – Noboribetsu – Toya meer Ryokan Windsor Toya Resort & Spa

Vandaag transfer naar de luchthaven van Osaka voor de binnenlandse vlucht naar het noordelijkste eiland van Japan, Hokkaido. Bij aankomst, onthaal en transfer naar het Shikotsu-Toya Nationaal Park. Tijdens de namiddag bezoek aan het bekendste en populairste kuuroord van Hokkaido: Noboribetsu. Vanuit het dorp heuvelopwaarts naar de ‘vallei van de hel’ (Jigokudani), overal ontsnappen wolken stoom uit de grond en grote hoeveelheden gloeiend heet water stromen er uit de rotsen. Zwaveldampen verzadigen de lucht met hun doordringende geuren, vandaar de naam van het gebied. ’s Avonds traditioneel Japans avondmaal en overnachting in de ryokan/hotel The Windsor Toya resort & Spa.

13/05 Toya meer – Mt. Usu – Otaru – Sapporo (O - A) Hotel Premier Tsuaki Sapporo ****

Na het ontbijt rit naar de Usu vulkaan. De Usu-vulkaan, een van Japans meest actieve, ligt aan het meer. Je kunt met een kabelbaan de vulkaan op en na een korte wandeling genieten van de uitzichten over het meer, de krater en de rest van de omgeving. Verder naar het oude havenstadje Otaru, gekend voor zijn gemoedelijkheid die te danken is aan de architectuur van rond 1900 in Japanse en Westerse stijl. Wandeling langs de bebloemde kade van het Stadskanaal met zijn bruggen en oude loodsen. Vervolgens bezoek aan het Music Box Museum (1912) want Otaru is in heel Japan bekend voor zijn traditioneel ambacht van ‘dozen met hemelse klanken’. Bij zonsondergang zorgen de straatlantaarns voor een sprookjesachtige sfeer. Daarna vertrek naar de hoofdstad van Hokkaido, Sapporo en intrek in het hotel Premier Tsuaki Sapporo. Avondmaal en overnachting.

14/05 Sapporo (O - A) Hotel premier Tsubaki Sapporo ****

Na het ontbijt bezoek aan de Nijo Fish markt. Daarna verder naar het Odari park, een oase van groen die door de stad snijd. Het staat in schril contrast met de hoge gebouwen en kantoren eromheen en is de beste plek om deze dynamische bestemming te verkennen. In tegenstelling tot de vele brede lanen die typerend zijn voor Europese steden als Parijs, verbindt dit heerlijk brede anderhalve kilometer lange park met zijn open ruimte en tuinen, fonteinen en kunstsculpturen veel van de meest interessante attracties van de stad, zoals als de Sapporo TV-toren en diverse musea en galerieën, evenals winkel- en uitgaanswijken. In de buurt ligt de universiteit van Hokkaido en ‘clock tower’. De klokkentoren is gebouwd van hout en lijkt sterk op het soort gebouw in koloniale stijl dat veel Amerikaanse steden gemeen hebben. In de namiddag bezoek aan Moerenuma Park, het is een uitgestrekt die vele sculpturen bezit. Het meest opvallende oriëntatiepunt is een enorme glazen piramide die lokaal bekend staat als Hidamari en huisvesting van een kunstgalerie met een schaalmodel van het park, workshops, een restaurant en een winkel. Andere hoogtepunten zijn de grote roestvrijstalen driehoek die bekend staat als de Tetra Mound en, domineren de site, de enorme 62-meter hoge Mount Moere met zijn uitzicht over Sapporo. Avondmaal en overnachting in het hotel Premier Tsubaki Sapporo.

15/05 Sapporo - Tokyo - Brussel

Privé transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Tokyo naar Brussel.

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren. Cookies vertellen ons niet wie je bent.